Ik kijk zeer sterk ketengericht (denk aan rugklachten bij een verkeerde voetstand) en werk met zolen en oefeningen. Ook kan ik oplossingen bieden voor zolen in leuke schoenen en slippers. Mijn instelling: lukt het niet met de ene manier van zolen, maken, dan passen we een andere manier toe. Uiteraard heb ik een voorkeur van werkwijze, maar wanneer ik merk dat deze methode niet werkt voor uw lichaam, dan pas ik kosteloos een andere methode toe. Zo zijn er al 4 methodes die ik zonder problemen kan toepassen ! Denk aan de orthopedische, de biomechanisch, de proprioceptische en de podotherapeutische benaderingen.....allen hebben een andere benadering van het menselijk lichaam, en hebben tot op zekere hoogte ook overlap met elkaar. Allen hebben hun beperkingen en hun sterke punten. Ik heb in alle methodes ruime ervaring in het toepassen. Bij de verschillende methodes horen verschillende beroepsgroepen, de een noemt zich schoenmaker, de ander podoloog, de derde podoposturaal therapeut...noem het maar op. Het is toch prachtig wanneer alle methodes door 1 persoon doorgrond zijn en toegepast kunnen worden ?
Zooltherapie kan je grofweg gezien in 2 richtingen indelen: corrigeren en compenseren. ( en dat dan weer in heel veel verschillende methodes en zienswijzen, zoals hierboven beschreven)
Corrigeren is een manier om de voeten en daarmee het menselijk lichaam in een andere positie te zetten, waarmee veel klachten opgelost kunnen worden (ketengericht denken). Vaak combineer ik dit met bepaalde oefeningen.
Compenseren is een manier die geschikter is voor mensen met gewrichten die niet meer mobiel zijn of ouderen. Daarmee verlicht je vaak de pijn en zorg je dat de klacht of scheefstand niet erger wordt.
Hiernaast heb ik een overzicht gemaakt van een aantal oefeningen die ik vaak meegeef en de meest gestelde vragen over zolen.